Spørsmål og svar

Hvor lang tid tar montering? Hva er Enova-støtte? Trenger jeg byggetillatelse?

Spørsmålene er mange, vi forstår! Vi skal prøve å gjøre konseptene litt lettere å forstå og forhåpentligvis svare på spørsmålene du har.

Nedenfor svarer vi på alle disse spørsmålene ut fra kategoriene; generelt, økonomi, bedrift, og teknisk!

Generelt

C Solar er det ideelle valget når det kommer til solceller på bedriftens tak og privat. Vi har omfattende erfaring innen solenergi og solcelleteknologi. Vårt dedikerte team sørger for å gi en hyggelig og profesjonell opplevelse gjennom hele prosessen. Vi tar oss av alt fra planlegging til installasjon og oppfølging, slik at bedriften din kan nyte godt av trygge og pålitelige løsninger. Velg csolar for å dra nytte av vår ekspertise, hyggelige bemanning og fokus på å tilby deg den beste solcelleopplevelsen.

C Solar er en veletablert norsk solcelleaktør med bred erfaring fra bransjen. Vårt team består av dedikert og solenergiutdannet personell som utfører installasjonen av solcelleanlegget. Vi benytter erfarent personell med mye erfaring fra faget. Dette gir oss full kontroll over hele prosessen og gjør at vi kan holde det vi lover.

Monteringen på ditt hustak vil ikke ta lang tid. Normalt vil vårt erfarne personell være ferdige innen 2-3 dager.

For næringsbygg er det annerledes, se nedenfor.

Vi er åpne for kontakt de fleste hverdager mellom 8 og 4. Gå til kontakt oss siden øverst på nettsiden. Du kan også booke et møte med oss gjennom linken nedenfor.

Booking

Bedrift

Næringsbygg har ofte store takflater som er gode å benytte til solceller. Ofte kan taket være stort nok til hundrevis av paneler, noe som gir et enormt energioverskudd som vil gi bedriften økonomiske lettelser i det lange løp.

Solceller på bedriftens tak kan bidra til å redusere energikostnadene ved å produsere elektrisitet fra solenergi, noe som reduserer behovet for å kjøpe strøm fra forsyningsnettet. Overskuddsstrøm kan også mates tilbake til strømnettet, noe som kan gi kreditering eller kompensasjon fra strømleverandøren.

Montering på næringsbygg kan variere stort når det gjelder tid. Vår erfaring er at montasje på næringsbygg pleier å være et stedd mellom 1-2 uker.

Solcelleanlegg krever vanligvis ikke byggetillatelse. Det er visse unntak hvor et anlegg kan kreve byggetillatelse, som for eksempel K-merkede eiendommer eller i enkelte detaljplanområder. Er du usikker på hva som gjelder for deg, kan du alltid kontakte din kommune.

Kostnaden for et solcellesystem varierer stort utifra ulike parametere. Det vil variere ut ifra antall paneler, type tak, ulikt tilbehør, tid for montasje osv. 

Vi i C Solar vil gi deg og din bedrift et tilbud og diskutere ulike løsninger som passer din bedrifts behov. 

Økonomi

Når du investerer i solcellepaneler, sparer du penger, reduserer din miljøpåvirkning og øker verdien på eiendommen din. Solenergi gir deg uavhengighet fra strømnett og bidrar til en bærekraftig fremtid. Dra nytte av gratis, ren energi fra solen og ta en aktiv rolle i å beskytte miljøet og din økonomi.

Solceller er godkjent for Enova-støtte. Dette er en ordning for eneboliger samt næringsbygg hvor du får støtte når du begynner å produsere din egen energi.

Du kan lese mer om Enova-støtte her: 

https://www.enova.no/privat/alle-energitiltak/solenergi/solcelleanlegg/?gclid=EAIaIQobChMIvsKu6vz0_wIVrS4GAB0XrwPXEAAYASAAEgLpAPD_BwE

Du kan få opptil 47500kr i støtte. Du vil få 1250 kr per kW installert.

Solenergi brukes normalt i egen husholdning og benyttes ved å minke strømbehovet fra det regulære strømnettet. Eventuell overskuddstrøm kan også selges til strømnettet.

Teknisk

Vi monterer på de fleste typer tak, både kommersielt og privat.

Er du usikker på om ditt tak er skikket for solceller? Send oss en mail 

 

Solceller fungerer veldig bra i Norge! Du produserer mest solenergi i sommermånedene og en mindre mengde i de mørkeste månedene. Strømregningen blir mindre hele året!

kW (KiloWatt)
På elektriske enheter måles effekten i watt. Dette er mengden energi som apparatet konstant bruker eller produserer når det er i gang.

kWh (KiloWatt-time)
Dette er en enhet for å måle hvor mye strøm som forbrukes eller produseres i løpet av en periode. For å regne ut hvor mye energi som brukes over tid snakker vi om watttimer (Wh).

kWp (KiloWattPeak)
Dette er enheten som måler kapasiteten til et solcellepanel under Standard Test Conditions (STC). Enheten viser hvor mye energi solcellene genererer når de jobber på sitt beste, for eksempel midt på dagen på en solrik dag. Tilgjengelig installasjonsplass avgjør hvor mange kWp du får plass til i ditt solcelleanlegg.

Vi bruker festesystemer som er unikt for ulike typer takmaterialer og vinkler. Vi kan forsikre deg om at panelene på ditt tak er godt festet, og vil vare i lang tid.

electricity, cables, energy-2403585.jpg