Om prosessen

Solcelleproduksjon

Produser din egen strøm med solceller. Du vil bli selforsynt med fornybar energi fra taket ditt.

Strømforbruket ditt gjennom strømnettet vil bli mindre og du vil få produsert strøm direkte fra taket ditt. Dette vil gi deg økonomiske gevinster.

Hvordan prosessen vil foregå?

Få tilbud

Vi studerer ditt tak for å gi deg et tilbud som passer for deg og dine behov. Dette inkluderer solforhold, størrelse og vinkel på taket. Deretter kan du vurdere og tilpasse slik du ønsker.

Vi monterer

Når du har fått ditt tilbud, og gitt os dine behov og ønsker, vil du få en antatt dato for montering. Når vi er klare til å montere på ditt tak vil våre spesialister montere et sikkert og effektivt system.

Fiks ferdig

Når taket ditt er fullført kan du umiddelbart nyte fordelene som kommer med å produsere egen strøm. Egenprodusert strøm er billig, risikofritt og bra for miljøet.

Hvordan foregår monteringen?

Etter at panelene er montert, vil en elektriker koble anlegget til et sikringskap og sette det i drift. Ditt lokale nettselskap vil montere en ny strømmåler som vil registrere strømmen du sender ut på nettet og belaste deg for det. Når dette er ferdig vil du kunne nyte fordelene med egenprodusert strøm!

Hva med snøen?

Vi er ikke veldig bekymret om snø som legger seg på solcellepanelene. Glasset som panelene er laget av, er glattere enn tradisjonell takstein. Dette gjør at snøen som eventuelt skulle legge seg på panelene, vil gli av når temperaturen stiger litt. I tillegg vil solcellepanelene generere litt varme, så den første snøen som faller tidlig på vinteren vil smelte og renne av panelene.

Selv om det kan legge seg litt snø på panelene i januar og februar, er ikke dette vanligvis et stort problem.

Flere spørsmål?

Hvordan solceller fungerer

Enkelt forklart

Solcellepaneler fungerer ved å utnytte solenergi til å produsere elektrisitet. Panelene består av enkelte solceller som er laget av materialer som silisium. Når sollys treffer solcellene, blir elektroner i materialene løsnet og strøm flyter gjennom cellene.


Strømmen som produseres av solcellepanelene, er likestrøm (DC). Men de fleste hus og bygninger bruker vekselstrøm (AC) som er det som kommer ut av stikkontakten i veggen din. Derfor inkluderer solcellepaneler en inverter som konverterer likestrømmen fra solcellene til vekselstrøm som kan brukes i hjemmet.


Solcellepaneler kan monteres på taket og gir strøm til hjemmet ditt når solen skinner også når det er skyer. Hvis solcellepanelene produserer mer strøm enn det som trengs i hjemmet ditt, kan overskuddsstrømmen selges tilbake til strømnettet gjennom en prosess som kalles "nettmåling".


Solenergi er en ren, fornybar energikilde som bidrar til å redusere avhengigheten av fossile brensler og redusere klimaendringene. Ved å installere solcellepaneler på hjemmet ditt, kan du ikke bare spare penger på strømregningene dine, men også bidra til å skape en mer bærekraftig fremtid.

Lønnsomhet

piggy bank, money, finance-2889042.jpg

Solceller produserer husets egen energi som betyr at du kan betale mindre for strøm fra strømnettet.

Solcelle på tak er attraktivt i boligmarkedet og kan øke boligverdien med opp til 4-5%.

growth, progress, graph-3078544.jpg

Solceller på taket gir en god avkastning over lang tid og vil spare deg for høye og varierende strømpriser.

electricity, cables, energy-2403585.jpg

Å produsere din egen energi gjør huset og eierne mer uavhengig det tradisjonelle strømnettet og er dermed i kontroll over egen strømproduksjon.

electricity, cables, energy-2403585.jpg